Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Descriere
Cosuri de fum

Pentru a preveni incendiile cauzate de cosuri de fum incarcate cu depuneri rezultate in urma evacuarii gazelor de ardere si pentru o functionare buna, cosurile de fum trebuiesc verificate si curatate periodic.

Curatarea periodica a cosurilor de fum, intretinerea in general a centralelor termice, sobelor si semineelor impreuna cu caile de evacuare a gazelor arse este o actiune recomandata a se face la cel putin 6 luni pentru cosurile pe gaze naturale si respectiv 3 luni pentru cosurile de fum care functioneaza pe combustibil solid.

Cele mai frecvente cauze pentru infundarea cosurilor de fum sunt:

a) folosirea de combustibil lemnos cu o umiditate excesiva (peste 20%)
b) necuratarea periodica a funinginei depuse pe cosurile de fum;
c) neintretinerea cosurilor in urma utilizarii lor indelungate;
d) prezenta unor vicii ascunse de constructie (incastrarea in peretii cosurilor a elementelor combustibile din lemn din plansee si acoperisuri);
e) folosirea improvizatiilor la burlanele metalice de evacuare a fumului cu lungime mare si coturi multe montate pe langa si pe perttii combustibili, in apropierea materialelor ori altor obiecte de uz casnic;
f) existeta unor cosuri de evacuare a fumului cu terminatie in spatiul podului pentru a mentine o temperatura mai ridicata si pentru afumarea carnii.
Asadar,cosul de fum nu este doar un accesoriu al unui imobil, ci un element de siguranta si protectie. Un cos de fum inadecvat construit sau infundat (chiar si partial!) poate provoca pagube insemnate sau chiar pierderi de vieti omenesti.

Efectuam lucrari de intretinere si curatare a cosurilor de fum si de lemne. Curatarea cosurilor de fum este obligatorie si este recomandata la cosurile cu gaz la cel putin 6 luni iar la cele de fum la cel putin 3 luni.
Din Gura in Gura